Het is geen geheim dat houten speelgoed weer helemaal in de mode is, aangezien we ons allemaal zijn gaan realiseren hoeveel schade plastic onze aarde aanricht. Bekijk hier de Mijn Hummeltje kortingscodes.

Houten speelgoed is beter voor de hersenen

Actief speelgoed (het meeste speelgoed op batterijen) maakt passieve leerlingen. Kortom: hoe meer een speeltje VOOR u doet, hoe minder werk uw hersenen hoeven te doen. Passief speelgoed (het meeste houten speelgoed) maakt actieve leerlingen. Een houten speelgoed moet worden geduwd, getrokken, gemanipuleerd, verkend – het heeft jou nodig om het te laten werken in plaats van de batterijen.

Er is een niveau van hersenactiviteit en verbeeldingskracht nodig om met houten speelgoed om te gaan, wat speelgoed op batterijen niet zo vrij biedt. De hersenen van baby’s en peuters ontwikkelen zich in een snel tempo en de manier waarop ze leren leren, kan hen voorbereiden op een leven vol creativiteit.

Plastic speelgoed resulteert in overstimulatie

Felgekleurd plastic flitsend speelgoed kan voor baby’s overstimulerend zijn. Deze is vooral belangrijk voor baby’s. Als baby is alles nieuw en opwindend en stimulerend – zelfs zoiets eenvoudigs als een steen of een blad.

De natuurlijke wereld zorgt voor voldoende stimulatie zonder dat er felle flitsende lichten nodig zijn. We zouden zelfs beweren dat baby’s in het eerste levensjaar zelfs geen speelgoed nodig hebben, laat staan ​​speelgoed dat is ontworpen om te stimuleren door middel van licht, muziek of felle onnatuurlijke kleuren. Geef ze natuurlijke materialen om te verkennen, speel echte muziek voor ze en laat ze de lichten van een echte zonsondergang zien.

Plastic speelgoed bevat chemicaliën

Plastic speelgoed bevat (en lekt) vaak chemicaliën in je huis en je lichaam. Dit is vooral gevaarlijk voor kleine baby’s die nog steeds hun speelgoed in de mond nemen. U bent wellicht op de hoogte van de recente rapporten die hormoonverstoring in verband brengen met de chemische stof bisefenol A (BPA) die in kunststoffen wordt gebruikt.

Dit is slechts een van de vele chemicaliën die in plastic speelgoed worden aangetroffen. PVC (vinyl) is een andere vervelende chemische stof die je moet vermijden bij het kopen van speelgoed, en kan bekende kankerverwekkende stoffen zoals ftalaten bevatten.

De helft van de tijd zullen je kinderen niet eens willen spelen met het speelgoed dat je voor ze hebt gekocht – van hout of niet. Ze zijn waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het legen van de besteklade of hangen onder je voeten (dan komt een leer toren / keukenhulp kruk zoals hierboven van pas) dus minder is meestal altijd het beste.

Een paar zorgvuldig gekozen houten speelgoed met een open uiteinde kan een hele speelkamer van plastic vervangen.

Stimuleert de zintuigen

Als uw kinderen spelen, is het belangrijk om speelgoed te hebben dat hun zintuigen prikkelt. Daarom is houten speelgoed zo leuk! Je kinderen zullen het geweldig vinden om te spelen met en de unieke texturen, vreemde geluiden, speciale geuren en verschillende gewichten van hun houten speelgoed te ontdekken.

Ze zijn meestal wat zwaarder dan ander speelgoed, waardoor kinderen meer moeite moeten doen en meer aandacht aan hun spel moeten besteden. Voel het zelf in Houten instrumenten , stapelspeelgoed en trekspeelgoed – allemaal geweldig voor het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en fijne motoriek.